Vastaanotolla on inhalaatioanestesialaitteistolla varustettu leikkaussali, jossa teemme päivittäin pehmytkudoskirurgiaan kuuluvia leikkauksia.

Tavallisimpia leikkaustoimenpiteitä ovat kastraatiot, sterilaatiot, erilaisten kasvainten poistot ja virtsakivien poistot.

Ennen leikkausta potilaan terveydentila tarkistetaan ja varsinkin iäkkäämmille potilaille suosittelemme verinäytetutkimuksia narkoosin turvallisuuden selvittämiseksi.

Leikkauspotilas on ennen vastaanotolle tuloa hyvä käyttää tarpeillaan. Lisäksi tarpeen mukaan kannattaa pestä koira päivää ennen leikkausta.

Pyrimme leikkaamaan potilaat aamupäivällä tai iltapäivän alkupuolella, jotta herääminen tapahtuu valvotusti vastaanotolla. Ennen nukutusta potilaan on oltava 10-12 tuntia ravinnotta, vettä saa olla tarjolla. Kaneja ja jyrsijöitä ei paastoteta ennen nukutustoimenpidettä. Kotiin lemmikki pääsee herättyään.

Nukutuksen jälkeen potilas on viluinen, eli kotimatkalle on hyvä varata lämmintä peitettä. Kuljetuskopassa matkustavan lemmikin kopan on oltava riittävän tilava.

Potilaan jatkohoito-ohjeet annetaan kotiutuksen yhteydessä suulliseti ja kirjallisesti.