Vastaanotolla on inhalaatioanestesialaitteistolla varustettu leikkaussali, jossa teemme päivittäin pehmytkudoskirurgiaan kuuluvia leikkauksia. Anestesiaturvallisuus ja -valvonta on meille erittäin tärkeä asia, johon olemme panostaneet koulutuksin ja laitehankinnoin. Toimenpiteet tehdään aina tarkasti valvotussa ja yksilöllisesti räätälöidyssä anestesiassa.

Tavallisimpia leikkaustoimenpiteitä ovat kastraatiot, sterilaatiot ja erilaisten kasvainten poistot.

Ennen leikkausta potilaan terveydentila tarkistetaan ja varsinkin iäkkäämmille potilaille suosittelemme verinäytetutkimuksia narkoosin turvallisuuden selvittämiseksi.

Leikkauspotilas on ennen vastaanotolle tuloa hyvä käyttää tarpeillaan. Lisäksi tarpeen mukaan kannattaa pestä koira päivää ennen leikkausta.

Pyrimme leikkaamaan potilaat aamupäivällä tai iltapäivän alkupuolella, jotta herääminen tapahtuu valvotusti vastaanotolla. Ennen nukutusta potilaan on oltava 8-10 tuntia ravinnotta, vettä saa olla tarjolla. Kaneja ja jyrsijöitä ei paastoteta ennen nukutustoimenpidettä. Kotiin lemmikki pääsee herättyään ensin valvotusti.

Nukutuksen jälkeen potilas on viluinen, eli kotimatkalle on hyvä varata lämmintä peitettä. Kuljetuskopassa matkustavan lemmikin kopan on oltava riittävän tilava.

Potilaan jatkohoito-ohjeet annetaan kotiutuksen yhteydessä suullisesti ja kirjallisesti.