Koiran ja kissan rokotukset sekä sisäloishäädöt annetaan ennaltaehkäisemään tai lieventämään tartuntatauteja.

Rokotuksen jälkeen elimistö muodostaa vasta-aineita, ja täten rokotussuojan muodostumiseen kuluu aikaa noin kaksi viikkoa. Tämän aikaa on eläin vielä suojattava tartunnoilta rokotuksen jälkeenkin. Tehosterokotusten yhteydessä tällaista "karenssiaikaa" ei ole. Eläimen tulee olla terve ja lääkitty sisäloisten varalta 1-2 viikkoa ennen rokotusta, jotta rokotteelle muodostuisi mahdollisimman hyvä vaste.

Ulkomaille matkustavan on hyvä ottaa ajoissa selvää kohdemaan tuonti- ja vientimääräyksistä. Suomeen tultaessa vaaditaan useimmissa tapauksissa tunnistusmerkintä, raivotautirokotus ja lemmikkieläinpassi sekä siinä eläinlääkärin merkintä 1-5 vrk vanhasta ekinokokkoosilääkityksestä.

Kissan rokotukset

Kissanpennut rokotetaan kissaruttoa ja kissaflunssaa vastaan 12 ja 16 viikon ikäisinä, tarvittaessa raivotautirokote annetaan 16 viikon ikäisenä (matkustelevat ja vapaina ulkona liikkuvat kissat). Penturokotusten jälkeen rokotteet tehostetaan 1 vuoden iässä. Tämän jälkeen tehosterokotteet annetaan valmisteesta riippuen 1-3 vuoden välein.

Koiran rokotukset:

Koiranpennut rokotetaan penikkatautia, tarttuvaa maksatulehdusta, parvovirusripulia ja useimmiten myös kennelyskää vastaan 12 ja 16 viikon iässä. Rabiesrokote annetaan 16 viikon iässä. Penturokotusten jälkeen rokotteet tehostetaan 1 vuoden iässä. Tämän jälkeen tehosterokotteet annetaan valmisteesta riippuen 1-3 vuoden välein.

Tehosterokotuksista lähetämme asiakkaillemme kutsun muistamisen helpottamiseksi.